Škola western jahanja

Upišite školu jahanja na našem western ranču u Zagorju, u blizini Zagreba.

U western školi jahanja učiti ćete kako pristupiti konju. Učiti ćete o pravilima ponašanja u blizini konja, te kako staviti i osigurati opremu koju koristimo pri jahanju.

Također ćete učiti idealan jahači položaj i osnove laganog kasa koji se uči u manježu pod punom kontrolom trenera. Pravilan ili krivi položaj nogu i leđa jahača za vrijeme jahanja utvrđuje se jako brzo i usađuje se u naviku jahača. Najvažniji su nam ispravan položaj tijela, a samim time i sigurnost jahača.

U manježu jašete dok ne uspijete povezati kontrolu nad spuštenim petama, vođenje kukovima i ritam konja u kasu. Kad prvi put uspješno savladate kas – sve će upute odjednom dobiti smisao, a vi ćete se osjećati kao da ste osvojili svijet.

Škola western jahanja

Vježbom do savršenstva

Na ranču imamo mali i veliki ograđeni manjež u kojem polaznici polaze školu western jahanja.

Nakon savladanog prvog kontakta s konjem, hoda i kasa na konjskim leđima, te nakon naučenih osnova upravljana konjem, zadnja faza prije izlaska na teren je poligon s preprekama,

Na poligonu s preprekama polaznik će usavršiti vještinu upravljanja konjem i manevriranja u manjem prostoru.

western jahanje, western ranč
terensko jahanje

Terensko jahanje

Po završenoj školi jahanja kreće se na terensko jahanje u prirodi, kroz šume i brežuljke oko našeg ranča. Nakon što naučite jahati i upravljati s toliko impozantnom životinjom lakše ćete savladati i probleme u svakodnevnom životu. Disat ćete punim plućima dok na konju istražujete netaknutu prirodu Zagorskih brežuljaka.

Terensko jahanje se organizira u trajanju od jednog ili dva sata, a po dogovoru nerijetko odlazimo i na cjelodnevna terenska jahanja.

pročitaj više